Politie Boekel

MASSAAL DELEN AUB!
22 November 2017
Politie Boekel
20 november om 7:54 ·
MASSAAL DELEN AUB! MISHANDELING/MISBRUIK PONY!
Zeeland - De politie is een onderzoek begonnen naar de zware mishandeling en het misbruik van een pony in een weiland aan de Brand in Zeeland. Zaterdagmiddag kregen agenten even na het middaguur een melding dat er in een weiland een pony zou staan met een bebloed achterwerk.
Een dierenarts constateerde op die plek een grote snee. Het ziet ernaar uit dat die snee is veroorzaakt door een scherp voorwerp. Gelet op de locatie van de wond en het type verwonding is het niet aannemelijk dat het dier zichzelf per ongeluk heeft verwond in de wei. De politie gaat ervan uit dat iemand de pony doelbewust heeft mishandeld en misbruikt. In en om het weiland zijn door de technische recherche weinig aanknopingspunten gevonden.

GETUIGEN GEZOCHT
De afgelopen periode zijn er in de omgeving geen andere meldingen binnengekomen over soortgelijke mishandelingen. De mishandeling vond vermoedelijk plaats tussen vrijdagmiddag 17.00 en zaterdagochtend 10.00 uur. In de zoektocht naar de dader of daders wil de politie graag in contact komen met mogelijke getuigen. Mogelijk dat er de afgelopen tijd verdachte personen of auto’s zijn gezien in de buurt van weilanden in de omgeving van Zeeland. Deel je informatie en help zo bij het pakken van de dader of daders.

DEEL JE INFORMATIE
Iedereen die informatie heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000. Benoem daarbij kenmerk 2017237634. Het gewonde dier maakt het naar omstandigheden goed. De wond van de pony is gehecht en het dier heeft pijnstilling gekregen.
(Mark) #OOBRSC

» Ga naar de link
Contactgegevens
Politie Boekel
Sint Agathaplein 2a
5427 AB Boekel