25 mrt, 11:41
Nieuws

Varkenshouder die stal zag afbranden ontsnapte eerder aan moordaanslag

Varkenshouder Machiel Coppens zag in de nacht van zondag op maandag zijn stal aan de Molenakker in Boekel met daarin duizenden biggen in vlammen opgaan. De politie denkt dat het vuur is aangestoken en heeft daarvoor een man van dertig uit Venhorst aangehouden. Coppens ontsnapte eerder aan de dood nadat iemand hem bij zijn stal probeerde te beschieten.

De varkenshouder mag van geluk spreken dat hij er nog is. In 2015 stond hij oog in oog met Chris van E. uit Oss. Die had zich bij zijn varkensstal gemeld met een automatisch vuurwapen. Naar eigen zeggen om Coppens te bedreigen in opdracht van iemand anders. Coppens zou ruzie maken met mensen in de omgeving.

Moordpoging
Het gerechtshof zag in de actie een poging om Coppens dood te schieten. E. heeft volgens het hof op Coppens geschoten of in ieder geval geprobeerd dat te doen, alleen liep zijn geweer vast. Het is aan het haperende wapen te danken dat de varkenshouder niet is vermoord. De rechter van het hof legde E. twaalf jaar cel op.

De politie denkt dat de brand van zondag op maandag is aangestoken en heeft daarvoor een 30-jarige man aangehouden. Waarom iemand het op de stal van de varkenshouder gemunt zou hebben, is niet duidelijk. Van E. is níet de verdachte die is aangehouden.

Door het vuur kwamen vermoedelijk vierduizend biggen om. Varkens die de vuurzee hebben overleefd, worden maandag door een dierenarts gecontroleerd. De schade aan de stal is groot. Alleen het geraamte staat nog overeind.

Machiel Coppens was maandag nog niet bereikbaar voor een reactie.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Dit schreven we eerder over de moordaanslag op Coppens

Van dak stal is na brand alleen geraamte over, overlevende biggen nagekeken


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »