03 jan, 17:03
2015
Algemeen
Ingezonden

Uitdagend repertoire bij Regio-orkest Oost Brabant

Het Regio-orkest Oost Brabant (ROB) heeft voor dit seizoen een uitdagend repertoire op de lessenaar gelegd. Muziek van hoog niveau is er te horen op de drie concerten die het ROB geeft. De concerten zijn in Nijmegen (10 januari 2015), Mill (11 januari 2015) en Sint Anthonis (18 januari 2015). Het ROB verzorgt telkens met een ander harmonieorkest een avond- of middagvullend programma.

Het is dit jaar het achtste seizoen voor het Regio-orkest Oost Brabant. Eind augustus zijn de repetities begonnen en in de ruim twintig repetities zijn werken van componisten als Johan de Meij, Hans Zimmer, Pablo Moncayo, Hector Berlioz en Johannes Hanssen ingestudeerd. Het ROB is een harmonie-orkest op projectbasis en bestaat uit zo’n 45 muzikanten, afkomstig uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio Boekel, Gemert en Zeeland.

Onder leiding van dirigent Bart van Zutven is dit jaar gerepeteerd in het dorpshuis van Sambeek. Er is gewerkt aan een heel bijzondere bewerking van Ierse folksongs in At Kitty O’Shea’s dat soms heel herkenbaar is en voor de muzikanten een echte uitdaging. Dat geldt ook voor de Mexicaanse volksmuziek in Huapango, dat zo mogelijk nog meer vergt van de muzikanten. Filmmuziek is er uit de Da Vinci Code. Van Berlioz, de Franse componist, speelt het ROB de beroemde Hongaarse Mars. Deze mars komt uit het meesterwerk ‘La damnation de Faust’ van Berlioz. Valdresmarsj tenslotte is de eerste mars die componist Johannes Hanssen schreef.

De drie concerten van het ROB zijn uitvoeringen in samenwerking met andere harmoniekorpsen. In Nijmegen is dat QHarmony, in Mill speelt het ROB samen met het Helmonds Muziek Corps en in Sint Anthonis samen met Muziekvereniging Sint Cecilia uit die plaats.

De concerten: Zaterdag 10 januari 2015: Boskapel (Graafseweg 276), Nijmegen; aanvang: 19.30 uur; entree: 5 euro (incl. consumptie) Zondag 11 januari 2015: Myllesweerd (Kerkstraat 3), Mill; aanvang 14.00 uur; entree 5 euro Zondag 18 januari 2015: 't Oelbroeck (Breestraat 1d), St. Anthonis; aanvang 14.00 uur; entree gratis.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.regioorkest.nl