09 jan, 21:16
2022
Nieuws

Met glas in het haar hoopt Van den Heuvel op vervolg Dakar Rally

Wie de truck van Van den Heuvel ziet geeft er geen stuiver meer voor. Maar toch is er nog een kleine kans dat de coureur uit Boekel maandag aan de start staat van de achtste etappe van de Dakar Rally. Terwijl hij het glas uit zijn haar plukte, wachtte hij af wat het oordeel ging worden van de FIA, de internationale autosportfederatie.

“We hadden het eigenlijk al opgegeven”, vertelt Van den Heuvel kijkend naar zijn truck. Op het moment van spreken wordt zijn wagen gecontroleerd door de FIA. Deze organisatie gaat bepalen of de monteurs de komende nacht aan de slag mogen. Er is dus een kans dat de coureur uit Boekel toch van start mag gaann.

“We zijn gefinisht. Dus dan is er nog een kans dat we weer mogen starten. Als we zo meteen groen licht krijgen, dan trek ik snel mijn overall aan en gaan we aan de slag. Ik merk ook aan de jongens dat ze graag willen gaan vlammen.”

Van den Heuvel weet nog precies waar het eerder op de dag fout ging. “We lagen achtste en moesten nog twintig kilometer. Door de schaduw zag ik twee bulten kamelengras over het hoofd. Daardoor gingen we twee keer over de kop.”

Toch komt zijn crash niet als een verrassing. “Ik roep al heel de week dat het zo ongelooflijk hard gaat. Met het tempo dat wij rijden werd je drie jaar geleden eerste. Het wordt steeds gevaarlijker en dat merk je aan alles.”

Het zijn gekke uren voor de coureur uit Boekel, die zijn vrouw nog niet eens heeft gesproken. “Ik heb het thuisfront nog geeneens gesproken, maar die weten dat het goed gaat met mij. Ik heb zelfs amper met mijn eigen mannen gesproken. Het is eerst afwachten. Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid.”

Van den Heuvel crashte in de zevende etappe van de Dakar Rally. Het was voor het tweede jaar op rij dat hij met zijn truck over de kop ging. Vorig jaar was de derde etappe zijn eindstation.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »