27 jun, 14:51
2015
In de kijker
Maureen Bol, Tekstbureau Formule M

Maatwerk van Kijk op – internetontwerp

Venhorst – Voor Harrie van der Aa (46) is zijn bedrijf Kijk op - internetontwerp een uit de hand gelopen hobby. “Programmeren is mijn passie en in de tijd dat ik begon, was daar behoefte aan.”

Harrie van der Aa maakt websites, internetapplicaties en internetsoftware. Op dit moment is hij bezig met het ontwikkelen van een eigen contentmanagementsysteem, waarmee gebruikers gemakkelijk hun websites kunnen bijhouden.

Waarom ben je met je bedrijf begonnen? “Ik was al vanaf 2000 als zelfstandige bezig, maar nog niet fulltime. Ik had nog een baan ernaast”, zo legt hij uit. “In 2009 ben ik fulltime van start gegaan, omdat ik zag dat er behoefte was aan wat ik doe.” Harrie van der Aa werkte voorheen in de maatschap van zijn ouders, die een agrarisch bedrijf hadden. “Dat is het mooiste van alles: die zelfstandigheid.”

Wie zijn je klanten? De klantenkring van Kijk op bestaat uit zzp-ers, midden- en kleinbedrijf en verenigingen. “Mijn klanten komen via via bij mij en ik heb elke week een advertentie in een huis-aan-huisblad.”

Waar blinkt Kijk op in uit? “Ik kan alles maken”, beweert Van der Aa. “Vraag niet wat wij kunnen maken, maar wij maken wat u vraagt.” Maatwerk dus. “Ik maak wat de klant wil.”

Wat is het meest opmerkelijke nieuws over je bedrijf? “Ik heb recentelijk een app ontwikkeld, waarmee je de voorraad van je webwinkel via je telefoon of tablet kunt beheren. Deze software wil ik verder ontwikkelen, zodat je de voorraad ook via een mobiele scanner kunt bijhouden”, aldus Van der Aa. “Hiermee kun je dan in het magazijn of tijdens het verzamelen van orders heel snel de huidige voorraad controleren en eventueel corrigeren.”

Waarom staat Kijk op op de site van de bezoekdorpen? “Ik vind het een mooi concept. Er staan veel dorpen op en de site wordt goed bijgehouden. Dat komt ook, omdat de ondernemers er zelf verantwoordelijk voor zijn hun informatie actueel te houden. Je ziet vaak websites van dorpen, waarbij de informatieverstrekking versloft. Dan is de meerwaarde voor zo’n dorp helemaal weg. Ook mooi, dat verenigingen gratis op de site mogen staan en dat de reclame van de bedrijven de site bekostigt. Voor mij persoonlijk gaat dankzij de site het vergroten van mijn netwerk ook gemakkelijker.”