07 jun, 08:33
2020
Nieuws

Coronanieuws: ruiming nertsenfokkerijen gaat verder

In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste nieuws rond de coronacrisis.

De voornaamste feiten op een rij:

  • De ruiming van nertsenfokkerijen gaat zondag verder.
  • Het dodental als gevolg van het coronavirus in Nederland is zaterdag met zes gestegen naar 6011.
  • Volgens de laatste RIVM-cijfers telt onze provincie 9333 besmettingen.
  • Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

10.31
De kerk in het zwaar getroffen Boekel is weer open. Bekijk hier hoe de eerste mis eruit zag.

09.22
Thuisblijvers (vanwege de coronacrisis) kunnen volgens Weeronline trouwens ook op Zuid-Europees weer rekenen. De zomer in Nederland wordt veelal warm en droog. De temperatuur ligt daarbij vaak tussen 25 en 30 graden.

Volgens het weerbureau zijn zelfs een of meerdere hittegolven en extreme temperaturen van 35 tot 40 graden niet uit te sluiten.

09.04
Veel Europese landen mogen vanaf 15 juni weer bezocht worden. Vakantiegangers zullen hiervoor ook met het vliegtuig gaan. Zolang zieke mensen eerlijk zijn en thuisblijven, zijn ze bij het RIVM niet bang dat vliegtuigpassagiers elkaar op grote schaal infecteren. Dat zeggen Jaap van Dissel en Jacco Wallinga van het RIVM tegen de NOS.

08.38
Bewoners van het Brouwershuis in Leende zijn blij dat ze elkaar weer kunnen zien. In het huis en restaurant wonen en werken mensen met een beperking. De deuren gaan weer voorzichtig open. Het coronavirus is ook al binnen geweest. Een aantal bewoners kreeg de ziekte en één overleed er.

"Het lijkt alsof je een vijand hebt die je niet kunt zien. En dan ben je echt aan het kijken hoe je iedereen kunt beschermen. Er was veel angst onder de medewerkers en de bewoners", zegt de directeur. Lees hier het hele verhaal.

08.00
De ruiming van nertsenfokkerijen waar het coronavirus heerst, gaat zondag verder. Op het bedrijf van Huub Kuijpers in Deurne werden zaterdag als eerste dieren gedood. 1600 moederdieren met gemiddeld vijf jongen werden aan hun eind gebracht met koolmonoxide.

Er worden nog negen andere ondernemingen geruimd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) begon met het bedrijf in Deurne, omdat er nog weinig ervaring is met het doden van specifiek nertsen.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »