28 jun, 11:56
2020
Nieuws

Coronanieuws: Ook Dongen wil nog een kermis deze zomer

In dit liveblog houden we alle gebeurtenissen omtrent het coronavirus bij.

De belangrijkste onderwerpen:

  • Het RIVM meldde zaterdagmiddag twee coronadoden in de voorbije 24 uur
  • In Brabant zijn acht nieuwe besmettingen geconstateerd
  • Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

12.04
In Oss hoefden automobilisten sinds maart niet meer te betalen om te parkeren. In verband met het coronavirus besloot de gemeente toen niet meer te handhaven op betaald parkeren. Dat was toen om hygiënische redenen en om lokale ondernemers te steunen. Maar nu het steeds drukker wordt in de binnenstad dat gaat weer veranderen. Vanaf 15 juli moet je ook in Oss weer gewoon betalen als je je auto parkeert.

11.52
Ook in Dongen wordt alles op alles gezet om na de versoepelde maatregelen van het kabinet tóch een kermis te kunnen organiseren deze zomer. Op 10 juli zou de kermis er al moeten staan. De neuzen van gemeente en organisatie staan dezelfde kant op, laat de organisatie weten. Maar of het ook gaat lukken is nog niet helemaal zeker.

11.22
Een aantal mensen heeft zich zondagochtend toch gemeld op het Malieveld in Den Haag. Volgens de politie met het doel om mogelijk toch te demonstreren. "De demonstratie is verboden. Ga naar huis!", twittert de politie, die spreekt van een paar aanwezigen.

De demonstratie tegen de coronamaatregelen is door waarnemend burgemeester Johan Remkes verboden. Ook organisator Viruswaanzin heeft mensen opgeroepen niet naar Den Haag te komen. Rond het Malieveld zijn ook borden neergezet met de tekst: Ga naar huis.

9.00
"In het begin is het een ver-van-je-bed-show. Maar dan zit je er binnen no-time middenin." Aan het woord is Wendy Bruijsten, verzorgende bij verzorgingshuis Sint Petrus in Boekel. Ze kijkt samen met haar collega's Bernadet van den Acker en Arjan van Herwaarden terug op de coronapiek in het Sint Petrus en hoe het nu gaat.

Met 21 sterfgevallen op zo'n 10.000 inwoners is Boekel zwaar getroffen door het coronavirus. Verslaggever Jos Verkuijlen en cameraman Dennis Stafleu zijn de hele maand juni in deze gemeente. Ze brengen verhalen over de gaten die in het dorp zijn gevallen en over de veerkracht van de inwoners.

7.30
Voor wie nog geen vakantieplannen heeft: een tripje naar het noorden behoort ook weer tot de mogelijkheden. Nederlandse toeristen kunnen namelijk weer naar Denemarken. Het land laat weer toeristische reizigers uit een aantal Europese landen toe waaronder Nederland. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag laten weten dat de zogenoemde kleurcode van Denemarken daarom aangepast is van oranje (alleen noodzakelijk reizen) naar geel (er zijn veiligheidsrisicos).


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »