06 dec, 10:49
2014
Algemeen
Ingezonden

Burgemeesters vormen 6 december levende kerststal in Orientalis

Museumpark Orientalis legt dezer dagen de laatste hand aan het Feest van Licht, dat op zaterdag 6 december door liefst tien burgemeesters wordt geopend. De burgemeesters vormen een levende kerststal met echte kameel en ezel. Zij zullen symbolisch het hele park in het licht zetten. De deelnemende burgemeesters zijn die van Nijmegen, Groesbeek-Ubbergen- Millingen aan de Rijn, Beuningen, Druten, Mook en Middelaar, Mill, Gennep, Boxmeer, Kranenburg en Kleef.

Orientalis is in de decembermaand het toneel van een groots kerstevenement. Naast de traditionele Kerststallententoonstelling is er een drijvende kerststal, een kerstmarkt, ice-carving, een kerstknikkerbaan, een Mariaikonententoonstelling, een speciaal voor het Feest van Licht geproduceerde kerstfilm (met o.m. Emile Roemer) programma's met prominenten als Rob Trip, Arnon Grunberg, Dries van Agt, Ahmed Marcouch en Thomas Verbogt, een literatuurfestival en een hele reeks muziekoptredens.

Het hele park is in het licht gezet. In het park is met lichtjes een route uitgezet, er komt een kunstwerk van allemaal lichtbloemen. In de zondag van het openingsweekeinde wordt ook de Mariafotomozaïek onthuld, een Maria-ikoon samengesteld uit allemaal foto's van Maria's uit de wijde regio die deze daarvoor hebben ingestuurd. Veel Maria's zullen dan ook aanwezig zijn. Voor meer informatie en openingstijden: www.feestvanlicht.nl.