04 mei, 10:43
2022
Nieuws

Voorzitter van Villarreal hekelt optreden arbiter Makkelie

Scheidsrechter Danny Makkelie kan voorlopig weinig goed meer doen bij Villarreal. Voorzitter Fernando Roig van de Spaanse club kan nog steeds niet begrijpen dat zijn ploeg bij een voorsprong van 1-0 op FC Liverpool in de tweede halve finale van de Champions League geen strafschop kreeg, nadat middenvelder Giovani Lo Celso neerging na een botsing met doelman Alisson Becker. “Dan kan je het niveau gewoon niet aan”, vertelde de preses aan Spaanse journalisten. “Er is geen andere uitleg dan dat dit een zuivere strafschop was.”

Makkelie liet verder spelen en videoscheidsrechter Pol van Boekel vond het niet nodig hem naar de kant te roepen om de beelden nog eens goed te bekijken. “De doelman neemt hem gewoon mee”, oordeelde voorzitter Roig. “Liverpool heeft terecht gewonnen. Maar de arbitrage was echt van een bedenkelijk niveau.”

Villarreal verloor met 2-3 van Liverpool, na een voorsprong van 2-0. Virgil van Dijk en zijn ploeggenoten hadden ook al de thuiswedstrijd tegen Villarreal gewonnen (2-0). Liverpool stuit in de finale van de Champions League op Real Madrid of Manchester City.

Het bericht Voorzitter van Villarreal hekelt optreden arbiter Makkelie verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »