04 mei, 15:13
2023
Nieuws

Man verleent geen voorrang en rijdt vrouw dood: 120 uur taakstraf geëist

Voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in Biezenmortel, is een taakstraf van 120 uur geëist tegen een man uit Boekel. Volgens de officier van justitie heeft de 66-jarige man onder meer roekeloos gereden en geen voorrang verleend. Het ongeluk gebeurde op 21 juni 2021 en kostte een vrouw van 61 uit Biezenmortel het leven.

Het ongeval gebeurde op de plek waar de Heusdensebaan in de Gommelsestraat overgaat. Die weg kruist met de Brabantsehoek.

Het slachtoffer zat in een wagen die door de man uit Boekel werd aangereden. Vervolgens botste ze met haar auto op een andere auto. De vrouw die in deze wagen zat, raakte gewond aan haar gezicht, bovenlichaam en knie. Ook die tweede aanrijding wordt de bestuurder uit Boekel aangerekend. Behalve de taakstraf werd ook zes maanden rijontzegging geëist. Het Openbaar Ministerie wil verder dat de verdachte zijn rijbewijs voor nog eens zeven maanden kwijtraakt als hij weer de fout ingaat.

Vaker aanrijdingen
De kruising waar het ongeluk gebeurde, is berucht. Hier vinden wel vaker aanrijdingen plaats. Twee maanden na het fatale ongeval was er weer een ernstig ongeluk.

Gerard Verhoeven en zijn vrouw wonen er vlakbij en zij hebben al de nodige ongevallen geturfd. Volgens Verhoeven moest er wel actie worden ondernomen door de gemeente Tilburg, waar Biezenmortel onder valt. Ook voor hun eigen veiligheid: “Als er geen verkeerslichten komen, dan wil ik in ieder geval een vangrail voor mijn huis en tuin.” Inmiddels heeft de gemeente Tilburg maatregelen genomen.

LEES OOK:

Opnieuw ernstig ongeluk op beruchte kruising in Biezenmortel

Gerard zag tientallen ongelukken voor zijn huis en dit keer was het fataal


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »