09 sep, 09:32
2017
Algemeen
Bert Moeskops.

Kinderen Maasziekenhuis pimpen hun rolstoel

.

Een gewone rolstoel vinden kinderen maar saai. En kinderen houden nu eenmaal niet van saai, zeker niet als zij zich in een ziekenhuis in een rolstoel moeten verplaatsen. Dit bracht Berry Geurts van het Maasziekenhuis op het idee om die kinderen zelf een ontwerp te laten maken voor de kunststof spaakbeschermers van de rolstoelen van de afdeling Kind. “Voor en door kinderen, is nu eenmaal mijn motto”, aldus de pedagogisch medewerker.

Die kinderen waren meteen enthousiast en toonden hun creatieve talenten. De kosten voor alle benodigde materialen en aan te schaffen beschermers nam stichting ‘Vrienden van het Maasziekenhuis’ voor haar rekening.

 

Kleurrijke ontwerpen

Het ontwerp voor de tiener-rolstoel werd gemaakt door Julia met een kleurrijke variant op het yin yang-symbool. Voor de kinderrolstoel werden de ontwerpen van Emma, Indy en Jesse als drie taartpunten samengevoegd tot één rond geheel. Daarin zijn een gouden Jopie (het ziekenhuiskonijn), een hart en afdelingsmascotte Mees te herkennen.

 

Afleiding

Behalve dat de rolstoelen binnen het ziekenhuis nu zeer herkenbaar en opvallend zijn, zijn de gepimpte rolstoelen nu ook prettig voor de kinderen, zo laat Berry Geurts weten. “De kleurrijke spaakbeschermers leiden namelijk af van de reden waarom kinderen hier zijn. Dat is dan niet meer automatisch het eerste gespreksonderwerp als iemand ze aanspreekt, maar juist die kleurrijke spaakbeschermers.”

 

Gewoon geweldig!

De spaakbeschermers zijn onthuld door vice-voorzitter Jan van Raaij van de Vrienden van het Maasziekenhuis in het bijzijn van de jonge kunstenaars en hun familie. En behalve Berry was ook manager Margriet van Buuren aanwezig. Jan Van Raaij vatte zijn bewondering en waardering namens de Vrienden van het Maasziekenhuis kort samen: “Gewoon geweldig!”