18 jun, 11:24
2016
In de kijker
Kees de Bruijn

'We geven voortdurend kleur aan de regio'

BOXMEER – Als er gezegd wordt dat Bos schilderwerken een begrip is in de regio dan is dit niet overdreven. Al ruim 125 jaar en door verschillende generaties Bos worden grote en kleine schilderklussen uitgevoerd. Aan de Elzenstraat in Boxmeer (niet in het centrum, maar prima bereikbaar en met ruime parkeergelegenheid) runnen Walter en Marjo Bos hun schildersbedrijf en een Deco Home speciaalzaak voor verf en behang.

De overgrootvader van Walter Bos was al in 1890 als schilder in de Steenstraat gevestigd. Rond 1970 verhuisde de onderneming naar de Elzenstraat, waar vader Marius het bedrijf voortzette. In 1990 nam Walter de schilderszaak over. In een regio die zich uitstrekt van Nijmegen tot Venray verricht het bedrijf vooral onderhoudsschilderwerken. Walter vindt het nu niet zo erg dat ze niet gespecialiseerd zijn in nieuwbouw-schilderwerk: “Daar gaat het momenteel minder goed in. We nemen het wel aan hoor, maar we hebben het al druk met het andere onderhoudsschilderwerk, van kleine projecten tot hele grote. Ook bij kleine projecten komen we meestal met meer mensen, want dan zit de opdrachtgever minder lang in de rommel. We werken nu met 10 man in het bedrijf en hebben in de loop van de jaren een heel goede naam opgebouwd.”

Vakmanschap Ook Walter en Marjo Bos merken de gevolgen van de huidige economische crisis: “Er is meer overleg over de prijs en we hebben soms last van ‘gemaakte’ schilders. Dat betekent dat we soms schilderwerken tegenkomen die niet vakkundig zijn uitgevoerd”.

Bos schilderwerken is officieel door de brancheorganisatie AF-erkend. En sinds eind augustus 2013 is het schildersbedrijf aangesloten bij de controledienst VVE-belang. “Maar onze jongens werken zo goed dat we vrijwel nooit ergens hoeven terug te komen om een fout te herstellen”.

Het schildersbedrijf werkt in opdracht van particulieren, Verenigingen van Eigenaren, woningcorporaties en overheden. Om voor de klanten de service en vakmanschap op peil te houden volgen de werknemers regelmatig cursussen en worden beurzen bezocht.

Deco Home Op de Elzenstraat runnen Walter en Marjo ook een Deco Home speciaalzaak voor verf en behang. Het is vooral het domein van Marjo: “We hebben een enorme collectie verf, behang en raamdecoratie. De keuze uit behang is te maken uit meer dan 85 behangboeken.

Betrokken Of een schilder duurzaam werkt? De schilder spréékt er niet alleen over, hij doet het ook. Letterlijk. Door het professioneel onderhoud wordt namelijk alles waar mensen in wonen en werken verduurzaamd en behouden voor de toekomst.

“En daar komt nog iets bij”, vult Walter Bos aan, “Wij geven voortdurend kleur aan de regio…. Een mooier beroep kun je toch niet hebben?!

Ook deelname aan de websiteformule, zoals BezoekBoxmeer.nl, met de mogelijkheid voor bedrijven om verenigingen of clubs te adopteren staat ons aan. Dat hebben we nog nergens anders gezien. Een mooi idee!”.

Deco Home Bos en Bos Schilderwerken Elzenstraat 58, 5831 LK Boxmeer 0485 573287 www.decohomebos.nl