26 jul, 18:01
2022
Nieuws

GFT-containers niet meer iedere week geleegd door personeelstekort

In Sint-Michielsgestel en Boekel wordt het groente-, fruit- en tuinafval niet meer iedere week opgehaald. Dit komt omdat er een tekort is aan personeel om de containers te legen.

Vanaf 1 augustus zal het afval iedere veertien dagen worden opgehaald, in plaats van iedere week. "Inzamelaar Van Kaathoven kan door personeelstekort niet alle routes en voertuigen bemannen om de GFT-containers wekelijks te legen", aldus de gemeente Sint-Michielsgestel.

'Extra uitval door coronabesmettingen'
Het tekort aan medewerkers heeft volgens de gemeente te maken met 'een combinatie van krapte op de arbeidsmarkt, vakantie en extra uitval door coronabesmettingen'. Wethouder Sam Goossens, die verantwoordelijk is voor het afval, spreekt van overmacht.

Ook de Helmondse afvalinzamelaar Blink, dat onder andere in Someren, Son en Breugel, Helmond, Gemert-Bakel, Nuenen en Deurne wekelijks 118.000 containers leegt, kampt met personeelstekort.

Hierdoor kan de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten niet uitsluiten dat het afval de komende weken een keer niet wordt opgehaald. En buurgemeente Laarbeek waarschuwt: "Zoals in veel branches kampt ook Blink op dit moment met een personeelstekort. Er zijn veel medewerkers ziek en er staan veel vacatures open."


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »