03 jan, 20:39
2015
Vakredactie
Verzorging
Apotheek Beugenseweg

Diaclin - huidverzorging bij diabetes

Sinds kort is Diaclin bij Apotheek Beugenseweg verkrijgbaar. Diaclin is een unieke zelfzorglijn voor mensen met diabetes en bestaat uit een huid-, voet-, oog- en mondverzorging. • DiaClin BodyLotion € 14,99 • DiaClin DoucheSchuim € 12,50 • DiaClin VoetSchuim € 14,99 • DiaClin OogSpray 14,99
• DiaClin MondSpray € 12,50

Huidklachten Diabetes mellitus is de term voor een groep stofwisselingsziekten die een verhoogde bloedsuikerspiegel veroorzaken. Als er sprake is van een verhoogde bloedsuikerspiegel verliest uw lichaam vocht waardoor u een droge huid krijgt. Dit komt omdat het lichaam het teveel aan glucose kwijt wil. U gaat veel plassen waardoor een tekort aan vocht in het lichaam optreedt en de huid uitdroogt. Een (extreem) droge huid kan rood en pijnlijk zijn, kapotgaan en vervellen. Bacteriën kunnen via de kapotte huid de huid binnendringen en daar gaan woekeren. Bovendien veroorzaakt een droge huid vaak jeuk. Krabben leidt ook weer tot infectie en beschadigingen aan de huid.

Voetproblemen Een van de belangrijkste symptomen waar u last van kunt krijgen bij diabetes zijn voetproblemen. De helft van de mensen met diabetes (suikerziekte) krijgt op een gegeven moment een zogenaamde ‘diabetische voet’. Het is daarom van groot belang voldoende aandacht te besteden aan preventieve voetverzorging. Was uw voeten tweemaal per dag met een mild product (DiaClin DoucheSchuim) en handwarm water. Droog uw voeten altijd grondig, vooral tussen de tenen. Inspecteer uw voeten zorgvuldig op snijwondjes, blauwe plekken, wondjes of veranderingen aan uw nagels. Als u een wondje ontdekt, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts of diabetesverpleegdeskundige.

Oogproblemen Droge ogen is een van de meest voorkomende oogaandoeningen. Als u diabetes (suikerziekte) heeft, heeft u een aanzienlijk grotere kans op deze aandoening. Uit onderzoekt blijkt dat mensen met diabetes een kans van vijftig procent hebben om last te hebben van droge, branderige ogen. Deze aandoening treedt vrijwel altijd op in beide ogen.

Mondproblemen Het mondweefsel van mensen met diabetes (suikerziekte) is vaak verzwakt. Mondproblemen zijn daarom een veelvoorkomend verschijnsel bij diabetes. Bloedglucose vormt een ideale broedplaats voor bacteriën en schimmels en kan het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen verminderen. Al deze factoren dragen ertoe bij dat mensen met diabetes een grotere kans op mondproblemen hebben, zoals gaatjes, slechte adem en droge mond.

Belangrijk is om die schadelijke bacteriën te neutraliseren en daardoor een ontsteking of infectie te voorkomen of te behandelen. Dat is precies wat het 2QR-complex doet, het belangrijkste bestanddeel in DiaClin. Het 2QR-complex blokkeert de binding van schadelijke bacteriën op een veilige en natuurlijke manier. Het 2QR-complex pakt alleen de schadelijke bacteriën aan en heeft geen invloed op de goede bacteriën, die nodig zijn in ons lichaam. meer informatie: www.diaclin.nl of bij Apotheek Beugenseweg