25 mei, 16:36
2021
Nieuws

Celstraffen en schadevergoedingen voor avondklokrellen in Eindhoven

Drie mannen die betrokken waren bij de avondklokrellen in Eindhoven moeten de cel in. Ze krijgen celstraffen, variërend van twee tot vijf maanden. Twee van hen moeten ook een schadevergoeding betalen aan de vernielde Jumbo en twee van hen draaien op voor kosten van vernielingen op het station in Eindhoven.

Het vernielen van een ruit in de stationshal kost de dader ruim 63.000 euro. De Jumbo krijgt ruim 9000 euro van hem omdat hij onderdeel van een groep was die de winkel plunderde. Een andere dader moet ruim 13.000 euro betalen voor schade aan de stationsdeuren.

Vorige week werden ook al vier mannen die betrokken waren bij de avondklokrellen veroordeeld. Een Tilburger kreeg zes maanden cel, een Eindhovenaar zes weken gevangenisstraf, een man uit Boekel een werkstraf van 240 uur en een inwoner van Heeze een taakstraf van 180 uur. In een aantal gevallen werden de daders ook verplicht een schadevergoeding (tot 40.000 euro) te betalen.

Een dag na de ongeregeldheden in Eindhoven liep het onder meer in Den Bosch compleet uit de hand. Voor zijn mogelijke aandeel hierin stond dinsdagmorgen een jongen van zestien uit Rosmalen voor de kinderrechter. Hij werd vrijgesproken.

LEES OOK: Avondklokrellen Eindhoven: zes maanden cel en flinke schadevergoeding


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »