18 dec, 08:35
2022
Nieuws

Brand in Boekel: NL Alert in groot deel regio, blussen kan nog uren duren

Een grote brand in Boekel, zorgt voor veel overlast in de regio. Door de wind waait de rook richting de gemeenten Meijerijstad en Bernheze. De veiligheidsregio heeft zondagochtend een NL Alert verstuurd. Mensen die last hebben van de rook, moeten deuren en ramen dichthouden.

De inzet van de brandweer kan nog uren duren.

De brand bij het bedrijf Dutch Plantin in Boekel brak zaterdag rond middernacht uit. De vlammen sloegen al snel uit het dak. Het bedrijf verwerkt kokos tot compost en is gevestigd op een industrieterrein aan De Vlonder. De brandweer kwam met verschillende wagens naar het bedrijf om het gebouw te blussen.

Het bedrijf is gevestigd op een plek waar weinig water voorhanden is, daarom werd onder meer een groot watertransport vanuit Zeeland ingezet.

Vanwege de rook die bij de brand vrijkomt, is de N605 tussen Volkel en Boekel in beide richtingen afgesloten. Er is een omleiding ingesteld. Industrieterrein De Vlonder is daardoor verminderd bereikbaar.

In december 2016 was er ook al een brand bij het bedrijf. Het blussen duurde toen ook lang, door de kokosolie die in de blokken compost zat. Er was toen veel rook, maar weinig vlammen.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »