18 dec, 01:57
2022
Nieuws

Brand bij compostverwerker in Boekel, vlammen sloegen uit het dak

Er brak zaterdagnacht brand uit bij het bedrijf Dutch Plantin in Boekel. Dit bedrijf verwerkt kokos tot compost en is gevestigd op een industrieterrein aan De Vlonder. De brandweer sprak van een middelbrand en kwam met verschillende wagens naar het bedrijf om het gebouw te blussen. De eerste melding van de brand kwam rond halfeen 's nachts binnen.

De vlammen sloegen op het moment dat de brandweer aankwam uit het dak van de loods, meldde een 112-correspondent. Onder meer brandweervoertuigen uit Veghel, Uden, Erp en Oss werden opgeroepen voor het bestrijden van de brand. Het ging om onder meer om twee hoogwerkers en verschillende watervoertuigen.

Het bedrijf is gevestigd op een plek waar weinig water voorhanden is, daarom werd ook een groot watertransport vanuit Zeeland opgeroepen.

Geen mensen in het gebouw
Het bedrijf verwerkt kokos tot blokken die gebruikt worden voor de teelt van groenten, planten, zacht fruit en bloemen, zo is te lezen op de website van het bedrijf.

De 112-correspondent vermoedde aan het begin van de nacht dat het blussen een flinke tijd in beslag zou nemen, gezien de brandbaarheid van het materiaal dat hier verwerkt wordt. In december 2016 woedde er bij dit bedrijf ook al brand.

De brandweer gaat er vanuit dat er geen mensen in het gebouw aanwezig waren toen het vuur woedde, zo liet een woordvoerder weten.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »