Habo'95

Habo ’95 in slotfase ten onder tegen Hurry Up 2
8 December 2015
DOOR WEBMASTER ON DECEMBER 7, 2015

Met de goede vorm van de laatste weken reisde Habo afgelopen weekend ruim 200 km om daar in het Drentse Zwartemeer de volgende wedstrijd te spelen tegen Hurry Up 2. Een club waarvan het eerste team ook uitkomt in de Eredivisie en de reserves hiervan ook tweemaal zoveel trainen als die van Habo. Hurry Up 2 bevindt zich momenteel op de 6e plaats van de ranglijst in de subtop van deze competitie. Op papier dus een lastige wedstrijd voor Habo. Maar Habo heeft de laatste weken wel vaker aangetoond dat het niet zo snel opkijkt tegen haar opponenten en het iedereen knap lastig kan maken deze competitie.

De beginfase ging gelijk op. Habo pakte de eerste voorsprong en stond in de dekking goed te verdedigen. Het gevaar van Hurry Up kwam vooral uit het midden en was voornamelijk afgestemd op de sterke cirkelsspeler die dan ook veelvuldig gezocht werd. De verdediging van Habo had deze cirkelspeler aardig in de tang, maar kon niet voorkomen dat er ook enkele tegengoals vielen. Hurry Up nam na tien minuten een kleine voorsprong van 5-3. Aanvallend had Habo de zaakjes aardig op orde. Het hield knap stand en wist steeds beter in de wedstrijd te komen. Het na 20 minuten spelen terug tot 8-8 en was hiermee volledig terug in de wedstrijd. De laatste 10 minuten kwamen er wat meer slordigheden in het spel en was er te weinig variatie. Hurry Up profiteerde optimaal en wist meteen een gat te slaan naar 13-10. Een penalty van Twan Schwanen vlak voor rust verkleinde het gat naar 13-11.